DE BEZIGE BIJ

Harrie, vertel eens wat over jezelf…
Mijn naam is Harrie Leeflang ik ben geboren (1961) in Eerbeek en ben daar nog steeds woonachtig met mijn vrouw Jolanka. Mijn beide dochters wonen op zichzelf. In 2020 ben ik voor het eerst opa geworden.
Mijn werk vind ik heel belangrijk, maar mijn vrije tijd koester ik. Op dit moment werk ik 4 dagen en dat is prima.
Verder is mijn grote passie imkeren.

Hoe vul je je dagen naast dat je 1224 dj bent?
Ik werk als verkoper bij een imkervakhandel dus mijn hobby is ook mijn werk. Daarom ga ik altijd met een glimlach naar mijn werk. Het leukst is het klanten contact, belangrijk daarin vind ik dat klanten met een glimlach op het gezicht weer de winkel uitgaan.
Privé kom ik tijd te kort, met andere woorden: ik ben een druk mannetje (een bezige bij).

Welke doelgroep wil je bereiken als dj?
Dat mijn hele familie enthousiast luistert vind ik al geweldig. Ik heb geen specifieke doelgroep voor ogen. Ik probeer voor ieder wat wils te draaien, zodat veel mensen mijn platenkeus leuk/goed zullen vinden.

Wat betekent muziek voor je en van welke muziek hou je?
Muziek ontspant me, in mijn vrije tijd luister ik graag naar diverse soorten muziek. Dat vind de luisteraar ook terug in mijn programma. Piratenmuziek heeft mijn voorkeur.
Op mijn 17e ben ik als middengolf piraat begonnen met het draaien van piratenmuziek onder de naam de Bajesklant. Dit heb ik ongeveer 8 jaar volgehouden. De draainaam bij radio 1224 ,,de bezige bij,, gebruik ik ook voor mijn imkerij en koninginnen teeltstation en facebooksite.
Een verlaten zolderkamer heb ik ingericht als studio en is mijn domein. Na 40 jaar weer een studio te hebben is heel mooi.
Tijdens een uitzending bij een DJ van 1224 sloeg het enthousiasme in om weer radio te maken. Toen bleek dat mijn gezin ook nog eens heel enthousiast was, zat er maar 1 ding op: een studio bouwen en dj worden bij Radio 1224. Met heel veel steun van collega dj’s is me dat gelukt. Die hulp waardeer ik zeer.

Hoe vind je het om vanuit je eigen huis studio uit te zenden?
Dat is helemaal top, ik kan me daar helemaal terug trekken. En mijn eigen ding doen, mijn hoofd lekker leeg maken.

Zet je van te voren een lijst met muziek klaar voor je uitzending?
Jazeker, ik draai voorlopig nog met een playlist, want dat geeft me iets meer rust tijdens de uitzending.